31 Μαΐου 2012

Έκτο παγκοσμίως το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στην 24η θέση οι Τούρκοι.


Έκτο στον κόσμο κατατάσσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μία από τις πιο έγκυρες ξένες ιστοσελίδες, η «STRATEGYPAGE», γεγονός που από μόνο του αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, που έρχεται να τονώσει το ηθικό του προσωπικού σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Την ίδια ώρα, η ίδια ιστοσελίδα, κατατάσσει το Τουρκικό Ναυτικό στην 24η θέση.

Πιο συγκεκριμένα 
Στο link ΕΔΩ υπάρχει μια database με τα 40 πιο ισχυρά Πολεμικά Ναυτικά παγκοσμίως, στην οποία το Ελληνικό ΠΝ κατέχει την έκτη θέση. Η κατάταξη αυτή έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού, θεωρώντας ως βάση αξιολόγησης το γεγονός ότι το Αμερικανικό ΠΝ κατέχει την πρώτη θέση. Και ακολουθούν κατά σειρά: Η Βρετανία, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και στην έκτη ισοβαθμούν η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία. Η Τουρκία, ως προελέχθη, βρίσκεται στην 24η θέση. Όπως επισήμαιναν με νόημα, αλλά με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό τους, αρμόδιος παράγων του ΠΝ, «αυτό που μένει, είναι να το αποδείξουμε αύριο στις βολές κατευθυνόμενων βλημάτων που θα κάνουμε στο Πεδίο Βολής Κρήτης».
Λ.Σ.Μ 
από το kranosgr

Νεότερη ενημέρωση 01-06-2012

Το ιστολόγιο μας ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily αναδημοσίευσε ανάρτηση/αντίλογο στην συγκεκριμένη είδηση (δείτε την ΕΔΩ) και σας την παραθέτουμε αυτούσια ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Χθες αναρτήσαμε μαζί με πολλά άλλα πατριωτικά ιστολόγια την είδηση για την κατάταξη του Πολεμικού μας Ναυτικόυ στην 6η θέση παγκοσμίως.... (δείτε την ΕΔΩ)
Σήμερα δημοσιεύουμε μια διαφορετική γνώμη για την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Διαβάστε την και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

''6ο στον κόσμο το Πολεμικό μας Ναυτικό" - Ένα καλοστημένο ψέμμα απο ξένα συμφέροντα και τα Ελληνικά ΜΜΕ!!!

Εδώ και πολλά χρόνια, το σάπιο πολιτικό καθεστώς έχει παγώσει τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα... Σε αντίθεση με την Τουρκία που τρέχει με απίστευτους ρυθμούς!!

Αρκετές ιστοσελίδες σήμερα αναπαράγουν μια είδηση που αναφέρει πως έχουμε τον 6ο ισχυρότερο στόλο παγκοσμίως με την Τουρκία στην 24η... Δεν πρόκειται απλά για ψέμμα, πίσω απο αυτά τα άρθρα παίζονται και πολιτικά παιχνίδια... !! Ο λόγος προφανής... Να πειστεί ο Ελληνικός λαός οτι δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς, να φτάσουμε στο σημείο της πλήρους αδυναμίας και κατ' επέκτασιν της παράδοσης της χώρας σε ξένα κράτη και συμφέροντα...

Η ψαλίδα στο Αιγαίο έχει ανοίξει και πάλι υπερ της Τουρκίας. Εκατοντάδες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν υπογραφεί απο την πλευρά των γειτόνων, σε αντίθεση με εμάς που απο το 2005 και μετά δεν έχουμε υπογράψει σχεδόν κανένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα -με δυο μόνο εξαιρέσεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό ζητάει εδώ και πολλά χρόνια 6 φρεγάτες ωστε να αποσύρει μονάδες που είναι πάνω απο 30 ετών!! 4-6 σκάφη ναυτικής συνεργασίας -διοτι αυτά που έχουμε, έχουν σχεδόν αποσυρθεί λόγω παλαιότητας, κι έτσι σε αυτόν τον τομέα υπάρχει ένα τεράστιο κενό...!! 4-6 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού ρόλου ωστε να αποσυρθούν τα παλιά και πλέον αναξιόπιστα, να ολοκληρωθούν το ταχύτερο και τα υπόλοιπα υποβρύχια τύπου ''214''. Χρειαζόμαστε επίσης 4 επιπλέον πυραυλάκατους ωστε να αποσυρθούν άλλες λόγω παλαιότητας...

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 7 υποβρύχια τύπου «209», τη στιγμή που οι Τούρκοι αντιπαρατάσσουν 14! Ο συσχετισμός είναι ο δυσμενέστερος των τελευταίων τριών δεκαετιών για το Πολεμικό μας Ναυτικό… Ενώ το πρόγραμμα της ναυπηγήσεως 4 + 2 νέων υποβρυχίων τύπου «214 Παπανικολής», με σύστημα προώσεως ανεξαρτήτου αέρος (ΑΙΡ), παρουσιάζει φρικτές καθυστερήσεις!!! (6 αντιστοιχα υποβρυχια παρήγγειλαν και οι Τουρκοι!!!) Στα κύρια πλοία μάχης, διαθέτουμε 14 φρεγάτες εμείς ( οι 6 έχουν εκσυγχρονιστεί) ενω οι Τούρκοι διαθέτουν 19 φρεγάτες (εκ των οποίων οι 8 χαρακτηρίζονται ως αναβαθμισμένες κατευθυνόμενων βλημάτων) και 6 κορβέτες. Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ναυπηγούν δικές τους κορβέτες κανονιοφόρους και αποβατικά σκαφη…!!!

Τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα θα έπρεπε να είχαν ήδη υπογραφεί πριν πολλά χρόνια, έχουμε καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να μην έχουμε την ισχύ που θα χρειαζόμαστε απέναντι στην Τουρκία -και εντός της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα- οπου θα κριθεί το μέλλον των κοιτασμάτων και που αυτά τα κοιτάσματα μπορούν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας!!

Η ετοιμότητα του Πολεμικού μας Ναυτικού να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στους Τούρκους με στελέχη που θα ζήλευαν πολλά κράτη είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, δεν ακυρώνει όμως τις εγκληματικές ενέργειες απο πλευράς της πολιτικής ηγεσίας να παγώσει τα εξοπλιστικά προγράμματα, και με τα ΜΜΕ συνένοχα σε άλλου είδους εγκλήματα που αποκρύπτουν απο τους Έλληνες ή τα παρουσιάζουν βάσει συμφερόντων των ίδιων των δολοφόνων...

Ως εκ τούτου, η ανάρτηση που διαδίδεται -απο αφέλεια ή ενθουσιασμό των περισσοτέρων- με τίτλο ''Ο 6ος καλύτερος στόλος στον κόσμο'' είναι απλώς ένα σενάριο φαντασίας...


ΣΧΟΛΙΟ ΘΑΝΟΥ
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι υπάρχει ενδεχόμενο τέτοιου κινήτρου οπως περιγράφεται στην ανάρτηση αυτή.
Οτι δηλαδή ίσως επιχειρείται από το χθεσινό δημοσίευμα μια χαλαρότητα απέναντι στον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα...

Ομως αυτή είναι μια απλή υποψία κι όχι βεβαιότητα.
Τα στοιχεία που παρατίθενται πραγματικά ενισχύουν την άποψη της ρήξης της ισορροπίας δυνάμεων στο Αιγαίο όμως και η πλήρης απαξίωση του ενδόξου Πολεμικού μας Ναυτικού δεν είναι θεμιτή...

Το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι ισχυρό αλλά συμφωνώ με τον αρθρογράφο ότι πρέπει να γίνει ακόμα ισχυρότερο....

Πιστεύω καλόπιστα ότι και οι δύο αναρτήσεις έχουν πατριωτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένες απο ανθρώπους που θέλουν ένα ισχυρό ΠΝ αλλά και έναν λαό που να είναι περήφανος για το Ναυτίκο του και γενικά τις Ενοπλες Δυνάμεις του.
Κι αυτό το στηρίζω σε μια και μόνη εντύπωση. Ασχετα με την αυστηρή κρίση του παρόντος άρθρου κατά του χθεσινού, θεωρώ ότι εφόσον δεν αναγράφεται στο αρχικό (που αναφέρεται στην 6η θέση) τίποτα για το ότι δεν πρέπει η πατρίδα μας να συνεχίσει την εξοπλιστική και εκσυγχρονιστική της προσπάθεια όσον αφορά τις Ενοπλες Δυνάμεις της, η πρόθεση του αρθρογράφου ήταν να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον λαό μας για το αξιόμαχο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: