14 Μαρτίου 2010

Πάλι έκανε το θαύμα του Έλληνας πλοίαρχος! Αυτό είναι που λένε: προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας!


Έχοντας 320 μέτρα μήκος και ζυγίζοντας 122,000 tonnes, το κρουαζερόπλοιο Celebrity Eclipse πάντα θα έχει έναν αντίκτυπο με το τεράστιο μέγεθος του. Έτσι, το πλοίο αναγκάστηκε να "συμπιεστεί" όταν άφησε το ναυπηγείο Meyer Werft στην Papenberg, της Γερμανίας για το παρθενικό του ταξίδι. Με κάπτεν τον ΄Ελληνα Παναγιώτη Σκυλογιάννη!
Το πλοίο αναγκάστηκε να περάσει από ένα πέρασμα έχοντας απόσταση από τις δύο πλευρές μόλις 70 εκατοστά!!!Με ένα τέτοιο στενό περιθώριο σφάλματος για τους φορείς χάραξης της πορείας του πλοίου, οι ιδιοκτήτες και το ναυπηγείο έπρεπε να παρακολουθούν προσεκτικά τη θέση της σελήνης και της παλίρροιας για να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο το βάθος του ποταμού θα ήταν αρκετό για να περάσει το πλοίο.Ο καπετάνιος Παναγιώτης Σκυλογιάννης είπε: "Αν και έχω συνηθίσει να αγκυροβολώ σε στενά λιμάνια-από που άραγε-, προτιμώ να κουμαντάρω τα πλοία στην ανοικτή θάλασσα.Όμως έχουμε κάνει το ίδιο δύο φορές στο παρελθόν και είμαι απόλυτα βέβαιος για μια ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση και σήμερα".


Το πλοίο είναι το τρίτο από τα πέντε ενός στόλου που θα κοστίσει 3.7 δις $ της Celebrity Cruises. Ο στόλος της εταιρείας θα πραγματοποιεί κρουαζέριες στην Αλάσκα, Καλιφόρνια, Καναδάς / Νέα Αγγλία, την Ακτή του Ειρηνικού, διώρυγα του Παναμά, τη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.
Πηγή: exypno.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: