8 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΠ: Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την απομάκρυνση των πλοίων της G.A.Ferries.


- Συνολική τιμή εκκίνησης για τα 7 πλοία είναι τα 8,6 εκ. ευρώ


Ανοιχτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκποίηση και απομάκρυνση εκτός του λιμανιού του Πειραιά των πλοίων «Δημητρούλα», «Ανθή-Μαρίνα», «Ρομίλντα», «Μιλένα», «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα» της G.A Ferries, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τη σημερινή συνεδρίαση του.

«Το πρόβλημα των ανενεργών εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά είναι πρωτίστως θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και δευτερευόντως οικονομικό» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε, Γιώργος Ανωμερίτης:

«Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., ξεκινάει σήμερα την εκποίηση πλοίων, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στον Κεντρικό Λιμένα και δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ακτοπλοΐας. Αμέσως μετά θα προχωρήσει στην εκποίηση των δεκάδων πλοίων τα οποία βρίσκονται στον εμπορικό λιμένα και τους χώρους ναυπηγοεπισκευής. Το Λιμάνι του Πειραιά θα είναι τόσο στους χερσαίους χώρους, όσο και στο θαλάσσιο μέτωπο του το πιο καθαρό λιμάνι της Μεσογείου, ένα πραγματικό ecoport».

Προηγήθηκε απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν. 2881/2001, η οποία έκρινε ότι «τα πλοία αυτά είναι επικίνδυνα και επιβλαβή και άρνηση των εταιριών στις οποίες ανήκουν, να τα απομακρύνουν οικειοθελώς». Μετά την εκτίμηση της παρούσας αξίας των πλοίων από ανεξάρτητους εκτιμητές, το Συμβούλιο Διεύθυνσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. προχώρησαν στην απόφαση εκποίησης.
Oι διακηρύξεις θα εκδοθούν εντός της εβδομάδας και η ημερομηνίες του διαγωνισμού θα είναι 22 ημέρες μετά την δημοσίευση της Απόφασης Διακήρυξης.



Συνημμένα: Πίνακας των πλοίων και τιμών εκκίνησης.

Πίνακας Πλοίων για εκποίηση στις 29-11-2010
1 Ε/Γ Ο/Γ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ 1.277.000
2. Ε/Γ Ο/Γ ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝA 2.128.000
3. Ε/Γ Ο/Γ ΡΟΜΙΛΝΤΑ 979.000
4. Ε/Γ Ο/Γ ΜΙΛΕΝA 957.000
5. Ε/Γ Ο/Γ ΜΑΡΙΝA 1.309.000
6. Ε/Γ Ο/Γ ΡΟΔΑΝΘΗ 1.383.000
7. Ε/Γ Ο/Γ ΝΤΑΛΙΑΝΑ 957.500

Πηγή: Marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: