8 Νοεμβρίου 2010

Προσπάθεια για τη διάσωση του Ελληνικού Νηογνώμονα.


Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο Lloyd's Register και ο Ελληνικός Νηογνώμονας, σε μία προσπάθεια διάσωσης του ελληνικού οργανισμού όπως υποστηρίζουν μέλη της διοίκησής του.

Πιο συγκεκριμένα η θυγατρική εταιρεία του Βρετανικού Νηογνώμονα, η Hellenic Lloyd's S.A, θα συνεργασθεί με τον Ελληνικό Νηογνώμονα με σκοπό να βοηθηθεί ο δεύτερος να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Hellenic Lloyd's υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον Ελληνικό Νηογνώμονα με σκοπό να βοηθήσει τον Ελληνικό Οργανισμό στη βελτίωση των υπηρεσιών διαχείρισης κυρίως στο ελληνικό επιβατηγό πλοίο και τα μικρά σκάφη.

Αναβάθμιση

Ενα σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας αυτής είναι η έμφαση που θα δοθεί στην εγχώρια δραστηριότητα της ελληνικής ναυτιλίας. Αυτό γίνεται προκειμένου να αναβαθμισθούν η ασφάλεια, η ποιότητα και τα περιβαλλοντικά πρότυπα στον κρίσιμο για την Ελλάδα τομέα της εγχωρίου ναυτιλίας ένας τομέας ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία της τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία συνεργασίας θα ενισχύσει επίσης την τεχνική υποστήριξη που είναι στη διάθεση της ελληνικής ναυτιλίας, ένα τομέας που βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων και των δυο οργανισμών.

Σε δήλωσή του ο Richard Sadler, Chief Executive του Lloyd's Register, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η βοήθεια στον Ελληνικό Νηογνώμονα είναι η ανταπόκριση σε ένα κάλεσμα για βοήθεια της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας έστι ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα σε αυτό τον κρίσιμο τομέα.

Ο Lloyd's Register έχει δεσμευθεί ότι θα αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα και ανάλογη δέσμευση έλαβε μέσω της συμφωνίας και ο Ελληνικός Νηογνώμονας, ο οποίος έχει μία σημαντική παράδοση καθώς ιδρύθηκε το 1919 από την ελληνική πολιτεία.

Βελτιώσεις

Ο Ελληνικός Νηογνώμονας θα επωφεληθεί να βελτιώσει τις διαδικασίες του σε θέματα επιχειρησιακά αλλά και κατάρτισης και εκπαίδευσης του προσωπικού του.

Ο κ. Γιώργος Βερνίκος, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο οργανισμός από το 1919 παρέχει συνεχώς της υπηρεσίες του στη χώρα. Με την υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας με την Hellenic Lloyd's, στοχεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεράστια τεχνογνωσία και την ηγετική θέση του Lloyds Register προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ελληνικού Νηογνώμονα.

Επισημαίνεται ότι λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, υπέγραψε τις εγκυκλίους με τις οποίες, χορηγούνται Πρωτόκολλα Γενικής Επιθεώρησης (πιστοποιητικά) στα πλοία (28) που λειτουργούσαν με προσωρινά πιστοποιητικά και τα οποία έληγαν στις 31 Οκτωβρίου και παράλληλα δίνεται εξάμηνη παράταση σε όλα τα πιστοποιητικά τα οποία έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Με την προηγούμενη απόφαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι τα πιστοποιητικά κλάσης και κυβερνητικής πιστοποίησης που εκδόθηκαν ή θεωρήθηκαν μέχρι την 30.08.2010 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία λήξης αυτών ή την ημερομηνία θεώρησής τους και, πάντως, όχι αργότερα από την 28.02.2011.

Το σημείο αυτό αποτελούσε το μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού Νηογνώμονα τους προηγούμενους μήνες.

Πηγή: Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: