19 Νοεμβρίου 2010

Επέτειος Ίδρυσης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ 10» που θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Mine Counter Measures Group 2) υπό τον Έλληνα Διοικητή Πλοίαρχο Γ. Πελεκανάκη ΠΝ, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμένα της Πάτρας από 19 έως 22 Νοεμβρίου, 26 έως 29 Νοεμβρίου και 3 έως 4 Δεκεμβρίου.

Η δύναμη αποτελείται από το ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ (Πλοίο Διοικήσεως), το ΝΘΗ ΕΥΝΙΚΗ, το ιταλικό πλοίο ITS NUMANA, το γερμανικό FGS BAD RAPPENAU, το ισπανικό ESPS TAMRE και το τουρκικό TCG ANAMUR. Στην άσκηση θα συμμετέχει και ομάδα ελληνικών ναρκαλιευτικών καθώς και η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ.

Η SNMCMG-2 αποτελεί τη μόνιμη δύναμη από την οποία συγκροτείται η ομάδα αντιναρκικών επιχειρήσεων (Mine Counter Measure Task Group) της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Στις βασικές αποστολές της νατοϊκής ναυτικής δύναμης συμπεριλαμβάνονται ο έλεγχος των θαλασσίων στενών, περιορισμένων υδάτων και προσβάσεων λιμένων και η ναυτική αποτροπή στις περιοχές όπου επιχειρεί.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους τα ξένα πληρώματα των πλοίων θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: Kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια: