25 Ιουνίου 2012

Μια πόλη... εν πλω

 

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ολόκληρη «πόλη εν πλω» και ο τίτλος αυτός δεν θα απείχε πολύ από την πραγματικότητα μιας και διαθέτει 7 διαφορετικές θεματικές περιοχές, πλήθος καταστημάτων και χώρων ψυχαγωγίας, μία κινηματογραφική αίθουσα 3D, καζίνο έκτασης 1.672 τετραγωνικών μέτρων και πάνω από 2.000 ανθρώπους για προσωπικό.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου που φέρει την ονομασία Allure of the Seas και ανήκει στη σειρά Oasis της εταιρείας Royal Caribbean International. Μαζί το παρεμφερές «αδελφό» του και έτερο κρουαζιερόπλοιο της σειράς Oasis που ονομάζεται Oasis of the Seas αποτελούν τα κορυφαία πλωτά παλάτια της αμερικανό-νορβηγικής εταιρείας.


Η κατασκευή του Allure of the Seas ολοκληρώθηκε το 2010 και τυπικά θα έπρεπε να είναι ολόιδιο με το έτερο Oasis of the Seas. Ωστόσο στην πράξη, το ξεπερνά κατά μόλις 50 χιλιοστά καταλαμβάνοντας έτσι τον τίτλο του μεγαλύτερου στον κόσμο φτάνοντας σε μήκος τα 360 μέτρα. Σύμφωνα με τους μηχανικούς η διαφορά αυτή στο μήκος δεν έγινε από πρόθεση και πιθανότατα οφείλεται σε διαφορές που μπορεί να προκύψουν τυχαία στα μέταλλα με τα οποία κατασκευάζεται.

Οι επιβάτες του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου μπορούν να απολαύσουν κατά τη διαμονή τους την περιποίηση του κέντρου σπα, να κολυμπήσουν και να χαλαρώσουν στις 4 πισίνες με σολάριουμ και να ζήσουν γαστρονομικές απολαύσεις στα πολυάριθμα κέντρων εστίασης.

Αμέτρητες είναι και οι επιλογές για τη διασκέδαση των μικρότερων σε ηλικία επιβατών: εξομοιωτές σερφ, τοίχοι για ορειβασία, παγοδρόμιο, γήπεδο μίνι-γκολφ, κανονικού μεγέθους γήπεδο ποδοσφαίρου και πολλά άλλα.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Allure of the Seas:








 
πηγή Newsbeast
το είδαμε στο Argonautika Marine Development

Δεν υπάρχουν σχόλια: