28 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας στο Μ. Χρυσοχοϊδη.

Για ηθικό και οικονομικό μαρασμό τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους, κάνουν λόγο σε επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, οι σπουδαστές της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, μετά την απόφαση του υπουργείου να αναστείλει τη λειτουργία της ΑΕΝ Μακεδονίας λόγω ακαταλληλότητας των....
κτιριακών εγκαταστάσεων. Στην επιστολή τους καταδικάζουν μάλιστα τις σκέψεις του αρμόδιου υπουργείου για την μεταφορά σπουδαστών σε άλλες ΑΕΝ της Ελλάδος διότι όπως επισημαίνουν κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό απέναντι στα τόσα νοικοκυριά που αγωνίζονται για να στηρίξουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών τους.


«Θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τους σπουδαστές που ήδη διαμένουν εκτός σχολής καθώς και τους σπουδαστές που μένουν «άστεγοι» λόγω των πρόσφατων αποφάσεων της απαγόρευσης εσωτερικής φοίτησης», τονίζουν χαρακτηριστικά οι σπουδαστές και καλούν τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να επιτρέψει την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό:

Νέα Μηχανιώνα, 26/9/2011

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο αρμόδιο Υπουργείο, πληροφορηθήκαμε την ανάκληση λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού(ΑΕΝ) Μακεδονίας μέχρις ότου τακτοποιηθεί η καταλληλότητα των κτιρίων ως προς την στατικότητα τους.

Σας κάνουμε γνωστό πως το πλήθος των μαθητών αντιδρούν απέναντι σε αυτή την αβασάνιστη απόφαση σας κ. Υπουργέ όπου για λόγους ασφαλείας προτιμήσατε την αναστολή λειτουργίας της σχολής μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα της επιτροπής πολεοδομίας Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ν.Μηχανιώνας επιδιώκουμε την επανεξέταση στατικότητας των κτιρίων εντός της εβδομάδας που διανύουμε.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε κ. Υπουργέ τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν επανεξεταστεί στις αρχές Μαΐου έχοντας τα ίδια αποτελέσματα, όπως τα ίδια αποτελέσματα είχαν προκύψει από παλαιότερες έρευνες των προηγούμενων χρόνων. Ως σύλλογος σπουδαστών δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την μηνιαία (για να μην αναφέρουμε την χρόνια) στασιμότητα των αρμόδιων, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των κτιρίων που συνεπάγεται τη βιωσιμότητα της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού.

Με βάση την ανύπαρκτη ενεργοποίηση των κρατικών φορέων για την εξυγίανση των χρόνιων προβλημάτων και εν όψει της έναρξης του Ακαδημαϊκού έτους, σας καθιστούμε υπεύθυνο για τον ηθικό και οικονομικό μαρασμό 680 περίπου σπουδαστών που φιλοξενεί η ΑΕΝ Μακεδονίας και που επεκτείνεται στις 680 περίπου οικογένειες τους που μέσα σε δύσκολες συνθήκες χρεώνονται και στενάζουν οικονομικά και ηθικά για την αποκατάσταση των παιδιών τους.

Δεν ανεχόμαστε ούτε μία ημέρα την αναστολή λειτουργίας της Σχολής απαιτώντας την άμεση ενεργοποίηση των κρατικών φορέων για την επίλυση των προβλημάτων που επικρατούν και την συμπαράσταση του κράτους απέναντι στους μελλοντικούς Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού.

Καταδικάζουμε τις σκέψεις του αρμόδιου Υπουργείου για την μεταφορά σπουδαστών σε άλλες ΑΕΝ της Ελλάδος διότι θα είναι καταστροφικό απέναντι στα τόσα νοικοκυριά που αγωνίζονται για να στηρίξουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών τους. Θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τους σπουδαστές που ήδη διαμένουν εκτός σχολής καθώς και τους σπουδαστές που μένουν «άστεγοι» λόγω των πρόσφατων αποφάσεων της απαγόρευσης εσωτερικής φοίτησης.

Με βάση την κοινή λογική σας καλούμε να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων που επικρατούν και να επιτρέψετε την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 λαμβάνοντας υπόψη πως η ΑΕΝ Μακεδονίας ΔΕΝ πρέπει να κλείσει, απλώς να εξελιχθεί.

Μετά τιμής
Οι Μελλοντικοί Αξιωματικοί

Πηγή: Ξυπνήστε ρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: