23 Σεπτεμβρίου 2009

Κατάσχεση στα πλοία του Αγούδημου.

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα προκαλεί η ακινητοποίηση και των 8 πλοίων της εταιρείας του Γεράσιμου Αγούδημου, λόγω χρεών προς τρίτους, ανάμεσα τους εταιρείες πετρελαιοειδών, τράπεζες και ο ΟΛΠ. Σε πιο δυσχερή θέση βρίσκονται τα νησιά Ικαρία, Φούρνοι και Φολέγανδρος προς τα οποία εκτελούσαν δρομολόγια μόνο πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας. Να σημειωθεί ότι στην εταιρεία απασχολούνται περίπου 500 εργαζόμενοι.

Στις νομικές διαδικασίες, προκειμένου να κατασχεθούν τα πλοία της εταιρείας GA Ferries του Γεράσιμου Αγούδημου, προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες που προμηθεύουν με καύσιμα τα πλοία καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.).

Πρόκειται για τις εταιρείες ΕKO, Mamidoil και Sanco, οι οποίες μαζί με τον ΟΛΠ ζητούν την κατάσχεση των επιβατηγών πλοίων, Ροδάνθη, Μαρίνα, Ανθή - Μαρίνα, Ρομίλντα και Δημητρούλα λόγω χρεών της εταιρείας.

Εως αργά χθες το βράδυ, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν είχε διαψευσθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ).

Ναυτιλιακοί κύκλοι ανέφεραν ότι εφόσον οι εταιρείες προχωρήσουν στην κατάσχεση των πλοίων του κυρίου Αγούδημου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς δρομολόγια ορισμένα μικρά νησιά της «άγονης» γραμμής, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν πλοία που θα αντικαταστήσουν τα κατασχεμένα.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες η εταιρεία του κυρίου Αγούδημου βρισκόταν πάντοτε στο «κόκκινο» και οι εταιρείες πετρελαιοειδών απειλούσαν να σταματήσουν τη ροή καυσίμων ή ακόμη και να προχωρήσουν σε κατάσχεση, χωρίς, όμως, να κάνουν πράξη τις απειλές τους καθώς το ΥΕΝ παρενέβαινε «πυροσβεστικά» αφού χρειαζόταν τα πλοία για να καλυφθούν οι γραμμές των μικρών νησιών.

Πηγή ΕΞΠΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ

Πρίν από λίγους μήνες ο καπετάν Γεράσιμος Αγούδημος "αποπειράθηκε" να βάλει τέλος στην ζωή του αν και κάποιοι εκ των αντιπάλων του υποστήριξαν ότι ήταν μια καλοστημένη θεατρική παράσταση. Η ουσία είναι ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα πλοία του κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι λόγω δικών του διαχειριστικών λαθών.

1 σχόλιο:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καλά Ταξίδια στις θάλασσες και στους ωκεανούς του διαδικτύου.
Η "Τριήρης" να αρμενίζει και με μπουνάτσες και με "μπωφόρια".
Αν ναυτολογείς κωπηλάτες, είμαι διαθέσιμος!!

Και τώρα να πω κάτι για τον Αγούδημο:
Όλοι το περιμέναμε αυτό που έγινε, από χρόνια. Από τον καιρό που έκανε προσπάθειες εισαγωγής της GA FERIES στο χρηματιστήριο, και πουλούσε μετοχές σε αφελείς προς 1500 δρχ (τότε).
Όλοι όσοι αγόρασαν πιστεύοντας τον Θεσσαλονικιό συνεταίρο του, έχασαν τα λεφτά τους..
Μέγας κομπιναδόρος ο κύριος, κρίμα που είναι και Κεφαλλονίτης...
Αυτά τα λιγα, για την ώρα και θα τα λέμε συχνά.
Καλό βράδυ από την Θεσσαλονίκη