6 Δεκεμβρίου 2013

Εορτή του Αγίου Νικολάου προστάτη του ΠΝ τους Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, ο κατ εξοχήν προστάτης των ναυτικών μας ,του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος. 

Μέσα στον δύσκολο και διαρκή αγώνα του θαλασσινού με τα στοιχεία της φύσεως , ο Έλληνας ναυτικός ένιωσε την ανάγκη για προστασία από κάποια ανώτερη δύναμη,η οποία μέσω της βαθιάς του πίστης εκφράστηκε στην θεία μορφή του Αγίου Νικολάου. Γι αυτό κι η εικόνα του Αγίου Νικολάου συντροφεύει τις γέφυρες όλων των εμπορικών πλοίων σε ώρες γαλήνης και φουρτούνας.

Σήμερα το Πολεμικό ναυτικό εκτός από τον προστάτη της τιμά και την χρυσή επέτειο των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών πολέμων που διεξήχθησαν τον χειμώνα του 1912-1913 με προεξέχουσα μορφή τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.

Η 6η Δεκεμβρίου γιορτάζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδος με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Ιδιαίτερα στην Σύρο ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός που αξίζει κάποιος να το ζήσει από κοντά.

πηγή

Σύμφωνα με το  Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου, η Φ/Γ ΥΔΡΑ, το ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ και το Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ θα καταπλεύσουν από πρωινές ώρες της Παρασκευής 6ης Δεκεμβρίου έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 8ης  Δεκεμβρίου 2013, στο λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στα κρηπιδώματα 12 και 13 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως ακολούθως:

* Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου, από 15:00 έως 18:00
* Σάββατο 07 Δεκεμβρίου, από 10:00 έως 18:00
* Κυριακή 08 Δεκεμβρίου, από 10:00 έως 18:00

πηγή

Το ΤΡΙΗΡΗΣ εύχεται σε όλους τους ναυτικούς μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλές θάλασσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: