22 Δεκεμβρίου 2013

Αλγερία: Εκπαίδευση για το νέο πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού της Ιταλίας, μέρος του πληρώματος του υπό ναυπήγηση πλοίου αποβατικών επιχειρήσεων που έχει προμηθευτεί η Αλγερία από την Ιταλία αφίχθη στον ναύσταθμο της La Spezia ώστε να αρχίσει την εκπαίδευση που οργανώνεται από την κατασκευάστρια Fincantieri. 

Το προσωπικό του Ναυτικού της Αλγερίας ανέρχεται σε 45 άτομα και θα προστεθεί στα 87 άτομα που από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκονται στην Ιταλία για τον ίδιο λόγο. Η εκπαίδευση παρέχεται στο πλαίσιο σύμβασης συνεργασίας που έχουν συνάψει το 2011 η Orizzonte Sistemi Navali (ως κύριος ανάδοχος της σύμβασης που ανέθεσε το Ναυτικό της Αλγερίας) και το Ναυτικό της Ιταλίας με σκοπό την υποστήριξη της ιταλικής βιομηχανίας στην προώθηση των εξαγωγών.


Η εκπαίδευση διεξάγεται στην πρόσφατα κατασκευασθείσα εκπαιδευτική ακαδημία της Fincantieri, η οποία κατασκευάστηκε στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Ναυτικού της Ιταλίας και της εθνικής βιομηχανίας.
Σημειώνεται, ότι το εκτοπίσματος 8.800 τόνων πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων που την παρούσα περίοδο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης στα ναυπηγεία της Fincantieri στη Riva Trigoso καθελκύστηκε στις 14 Δεκεμβρίου. Αποτελεί παραλλαγή των αποβατικών δεξαμενοπλοίων (LPD: Landing Platform Dock) τύπου «San Giorgio» που τρεις μονάδες του (το ITS «San Giusto» εικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία) βρίσκονται σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Ιταλίας.

Το νέο πλοίο, που σε αλγερινή υπηρεσία χαρακτηρίζεται ως «Bâtiment de Débarquement et de Soutien Logistique (BDSL)» θα λάβει την ονομασία «Kalaat Algeria Beni Abbes» και θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα του στόλου της βορειοαφρικανικής χώρας, και θα έχει τη δυνατότητα ενδιαίτησης 590 άτομα εκ των οποίων τα 153 αποτελούν το πλήρωμα

πηγή

1 σχόλιο:

carierra glyfadas είπε...

«Executive Diploma in Shipping» στο CARIERRA Γλυφάδας!

Το Carierra Business & Computing School (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «ΔΥΟ»), φορέας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, με περισσότερα από 30 χρόνια πείρας στην ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση, σε συνεργασία με το London Center of Management, απευθύνεται σε όσους εργάζονται -ή επιθυμούν να εργαστούν- σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον με διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές, όπως είναι ο κλάδος των Ναυτιλιακών, προσφέροντας το ετήσιο πιστοποιημένο πρόγραμμα «Executive Diploma in Shipping».

Τo Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΔΥΟ» CARIERRA στη Γλυφάδα, φέρει σε όλα τα προσφερόμενα προγράμματα το κύρος και την αξιοπιστία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, παρέχοντας σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να καταρτιστούν ή να μετεκπαιδευτούν, τις εξής δυνατότητες:
• Να βελτιώσουν την ικανότητα προσαρμογής τους στις νέες, άκρως ανταγωνιστικές, συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας
• Να αναβαθμίσουν και να εμπλουτίσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες
• Να επαναπροσανατολίσουν το ενδιαφέρον τους αναφορικά με το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν, ιδιαίτερα όσοι πλήττονται από την ανεργία ή βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο στη σταδιοδρομία τους

Για περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές:

CARΙΕRRA (ΚΔΒΜ2) –ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ
Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου
(Στάση Καράγιωργα-4η Στάση από το ΜΕΤΡΟ Ελληνικού προς Γλυφάδα )
Τηλ. 2109640117 – 2109606008
www.carierra.gr