3 Δεκεμβρίου 2013

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ σώζει ναυαγούς ανοικτά της Μονεμβασιάς...

Επιχείρηση διάσωσης μέσα στη νύχτα από το ΠΝ δύο ατόμων που βρέθηκαν σε θύελλα ανοιχτά της Μονεμβασιάς, καθώς είχαν αποπλέυσει με την θαλαμηγό τους για το Πόρτο Χέλι!

Παρά τις περικοπές, οι άνδρες και οι γυναίκες των ΕΔ, βρίσκονται πάντα δίπλα στους Έλληνες πολίτες, πιστοί στο καθήκον και σώζωντας ανθρώπινες ζωές που ο διαλυμένος κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να βοηθήσει. Τα στελέχη των 800 ευρώ που τους έχουν στερήσει το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειές τους, είναι αμέσως διαθέσιμα να ρισκάρουν τις ζωές τους σε πραγματικά, αντίξοες συνθήκες, μη αναλογιζόμενα το κόστος το οποίο μπορεί να είναι η ίδια τους η ζωή.

Σε χρόνο ρεκόρ το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ ανακλήθηκε μέσα στη νύχτα και απεπλευσε από το Ναύσταθμο με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Μονεμβασιάς, όπου θαλαμηγός η οποία είχε αποπλεύσει για Πόρτο Χέλι ήταν σε κίνδυνο. Στην παράτολμη επιχείρηση συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα του ΠΝ.

Όπως ήταν φυσικό οι δυο επιβαίνοντες στη θαλαμηγό εξέπεμψαν SOS αφού απέπλευσαν σε μια θάλασσα με ανέμους 10 μποφόρ!

Δόθηκε εντολή στη Φρεγάτα ΥΔΡΑ για άμεσο απόπλου. Η αντίδραση ήταν ακαριαία και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες τα ξημερώματα.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η ετοιμότητα του ΠΝ, αλλά και η προσφορά του στους πολίτες σε καιρούς ειρήνης.Υπενθυμίζουμε παρόμοιο γεγονός το οποίο συνέβει στα μέσα Νοεμβρίου με την κανονιοφόρο «Πολεμιστής» όταν στήθηκε γέφυρα σωτηρίας μεταξύ Λέρου και Σάμου για έναν 65χρονο άνδρα που υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες η κανονιοφόρος που βρισκόταν στη Λέρο εκτελώντας περιπολία στο Αιγαίο ενημερώθηκε να προσεγγίσει το νησί για επείγουσα διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο της Σάμου.

Η αντίδραση του πληρώματος ήταν άμεση. Παρέλαβε τον ασθενή που είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και τον μετέφερε εν ζωή στο Πυθαγόρειο της Σάμου. 

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλιώς οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών θα πέθαιναν από την ανυπαρξία της κυβέρνησης. Ούτε αγροτικός γιατρός δεν υπάρχει σε πολλά μικρά νησιά όταν ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης δηλώνει με θράσος ότι αυτός θα απολύσει του γιατρούς που περισσεύουν.

Έτσι έρχονται οι ΕΔ με τα κακοπληρωμένα στελέχη τους για να βγάλουν τα "κάστανα από την φουφού", για παραλείψεις του κράτους, για τις οποίες δεν είναι υπέυθυνα, τηρώντας απλά το διάσημο ρητό "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" δηλαδή όλους εμάς. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: