4 Ιουλίου 2012

Στην Ομάδα Δράσης τα σχέδια για τη Ναυτιλία.

Από «ακτινογραφία» πέρασε τις λειτουργίες του νεοσύστατου υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο και διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, του παρουσίασε τα σχέδιά του για ένα δεκαετές σχέδιο δράσης ανάπτυξης της ναυτιλιακής δραστηριότητας και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση σε όλους τους τομείς που είναι δυνατό.

Ο υπουργός μάλιστα ξετύλιξε το κουβάρι του μυστηρίου σε ό,τι αφορά τα πλάνα του για τη λιμενική βιομηχανία, κάνοντας λόγο για παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων και όχι για παραχωρήσεις λιμανιών.

Σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», έγινε ερώτηση αν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά ταμεία οι ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών, καθώς και το πόσο μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος εδαφικής συνοχής της Ε.Ε.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, σε συνδυασμό με την παραχώρηση λιμενικών σταθμών κρουαζιέρας, θέμα για το οποίο ο κ. Ράιχενμπαχ σημείωσε την ανάγκη ανάδειξης νέων προορισμών κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» ζητήθηκε η τεχνική συνδρομή της Task Force για τη δημιουργία «single window», ενός μηχανισμού δηλαδή που θα λειτουργεί σαν ένα one stop shop για τα θέματα ναυτιλίας.

Από τη πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ σε δηλώσεις του σημείωσε ότι επισκέφθηκε πρώτα το υπουργείο Ναυτιλίας λόγω της παρουσίας του κ. Μουσουρούλη, τον οποίο αποκάλεσε συνάδελφο (από την εργασία του στις Βρυξέλλες), και προσέθεσε ότι θα απαντήσει μέσα σε μια εβδομάδα σε ποια σημεία είναι δυνατόν να υπάρξει συνδρομή της Ε.Ε. ώστε να συσταθούν και οι ομάδες εργασίας και να προχωρήσουν τα έργα.


ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζω να μην επιχειρήσουν να καταστρέψουν την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο οι "φίλοι και εταίροι" μας οι Ευρωπαίοι....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

e-mail: glyfsec@xinis.com
Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33
ΤΗΛ 2109640117, 2109604783 - 800 11 919191 (24ωρη ανοιχτή γραμμή χωρίς χρέωση)

Εν πλω»… για την επαγγελματική σου επιτυχία στον Τομέα Ναυτιλιακών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Μοχλός ανάπτυξης και «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας εδώ και δεκαετίες, ο Τομέας των Ναυτιλιακών αποτελεί έναν από τους πλέον δραστήριους κλάδους της αγοράς εργασίας, γεγονός που, κατ’ επέκταση, κατατάσσει την ενασχόληση με τα Ναυτιλιακά μεταξύ των κορυφαίων προσοδοφόρων και ενδιαφερόντων επαγγελμάτων και καθιστά τις σπουδές της ειδικότητας Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ως την επιλογή που θα σου διασφαλίσει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία…
www.iek-xini.edu.gr