12 Νοεμβρίου 2011

Βάζετε ένα ολόκληρο νησί σε "εφεδρεία". Κλείνουν και το Ναυτικό ΕΠΑ.Λ Ιθάκης.


Επιστολή-διαμαρτυρία Θαν. Λιβιτσάνη και δημοτικών συμβούλων δήμου Ιθάκης στην Διαμαντοπούλου για το πιθανό κλείσιμο του Ναυτικού ΕΠΑ.Λ Ιθάκης.

Προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Υπουργό Κα Άννα Διαμαντοπούλου

Πληροφορούμαστε ότι μετά τη συρρίκνωση σημαντικών υπηρεσιακών μονάδων του νησιού μας που η μια μετά την άλλη κουτσουρεύονται ή ακόμη και κλείνουν, όπως ΔΕΗ Ιθάκης, ΟΤΕ Ιθάκης, ΔΟΥ Ιθάκης και μετά την απομάκρυνση από την Ιθάκη του πλοίου της γραμμής ύστερα από 30 χρόνια με την τελική υπογραφή του κ. Χρυσοχοΐδη, τώρα ετοιμάζεστε να κλείσετε ως μη βιώσιμο, ουσιαστικά ως μη ανταποδοτικό όπως θεωρείτε πια, το Ναυτικό ΕΠΑΛ Ιθάκης. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ακουμπήσετε και τον τομέα της εκπαίδευσης στην Ιθάκη, ένα νησί ....
στο οποίο δημιουργήθηκε μια από τις πρώτες Ναυτικές Σχολές, (η περίφημη Σχολή Οθ. Σταθάτου), που υπήρξαν ο πρόδρομος των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στη χώρα μας και τροφοδότησε για πολλά χρόνια με εξαίρετους Ιθακήσιους και όχι μόνο πλοιάρχους, το ναυτικό επάγγελμα.

Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεστε να καταργήσετε ή να συγχωνεύσετε και το ΕΠΑΛ Ιθάκης χωρίς να αντιλαμβάνεστε ότι περιπτώσεις όπως το δικό μας Λύκειο δεν μπορούν να αποτελέσουν ανάλογο παράδειγμα εφαρμογής όπως π.χ. 2 κοντινά συνοικιακά λύκεια της Αθήνας που πιθανόν να μπορούν να συγχωνευθούν εύκολα.

Απαιτούμε να σταματήσετε πια τη διακίνηση αυτών των σεναρίων κατάργησης του ΕΠΑΛ Ιθάκης γιατί θα βρείτε όχι μόνο εμάς αλλά όλη την κοινωνία της Ιθάκης απέναντί σας, η οποία θα σας καλέσει εν τέλει για να σας παραδώσει και τα κλειδιά του νησιού, ώστε να έρθετε όλοι εσείς που προωθείτε αυτές τις πανέξυπνες αποφάσεις και όσοι σας συμβουλεύουν, για να κατοικήσετε σε ένα νησί απογυμνωμένο από όλα όσα καθημερινά “κουρεύετε”, βάζοντας στο τέλος ένα ολόκληρο νησί σε “εφεδρεία”.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Αθανάσιος Λιβιτσάνης
Διονύσιος Στανίτσας
Σπύρος Κανδηλιώτης
Ιωάννης Μαρμάρης

Πηγή: infokefalonia

Δεν υπάρχουν σχόλια: