18 Νοεμβρίου 2011

Διαβεβαιώσεις Αδ. Γεωργιάδη στους ακτοπλόους.


Διαβεβαιώσεις ότι θα αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας παρέσχε στο προεδρείο του ΣΕΕΝ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης.

«Είχαμε μια καλή πρώτη συνεργασία και πιστεύω θα βρούμε λύσεις για τα προβλήματα», δήλωσε μετά τη συνάντηση, συμπληρώνοντας πως όλα παίρνουν το δρόμο τους και πως «το υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συγκοινωνίες».Διαβεβαιώσεις ότι θα αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας παρέσχε στο προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης.Σχετικά με το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ στη νησιωτική χώρα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση το παρακολουθεί και θα βρει σίγουρα τη βέλτιστη λύση», ενώ ερωτηθείς για τις συντάξεις του ΝΑΤ απάντησε: «Έχω πει ότι περαιτέρω μειώσεις από αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα κάνω το παν για να αποφευχθούν. Πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Α. Βεντούρης σημείωσε ότι «εάν η πολιτεία ανταποκριθεί, μπορεί και η ακτοπλοΐα να ανταποκριθεί των υποχρεώσεών της, αλλά και να φέρει ανάπτυξη στη χώρα».

Όπως είπε, ο υφυπουργός τους άκουσε προσεκτικά και για αυτό πιστεύει ότι η πολιτεία θα προσπαθήσει να λύσει τα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Πηγή: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: