4 Φεβρουαρίου 2011

Σε εγρήγορση οι ναυτιλιακές εταιρείες στην Αίγυπτο.


Τροπή εμφυλίου παίρνουν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, με τον αιγυπτιακό στρατό να προσπαθεί να εμποδίσει στην πλατεία Ταχρίρ τις συγκρούσεις τις οποίες αναμεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που έχουν αυξημένες υπηρεσίες σε αιγυπτιακά λιμάνια, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να διατηρήσουν σε λειτουργία έστω και με τους ρυθμούς που επιβάλλουν οι καταστάσεις τα εκεί γραφεία τους.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται έκρυθμη και για τις ναυτιλιακές εταιρείες μερικές εκ των οποίων όπως χθες αποκάλυψε το TheSeaNation έχουν ζητήσει από ΣΕΠ και ΟΛΠ να εξυπηρετήσουν κίνηση, κατά κύριο λόγο μεταφόρτωσης, μέρος της οποίας εξυπηρετείται από αιγυπτιακά λιμάνια.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες κατά πληροφορίες εξετάζουν το χειρότερο των σεναρίων, δηλαδή μια ολική αναστάτωση με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πελατών τους η οποία εδράζει στη διασπορά εμπορευματοκιβωτίων μέσω αιγυπτιακών λιμένων.

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι τραυματίες
Ένας Έλληνας δημοσιογράφος απεσταλμένος της “Καθημερινής” και ένας Έλληνας φωτορεπόρτερ, βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματισμένους της εμφύλιας σύρραξης στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Του περιστατικού έχει επιληφθεί ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης.

Πηγή: theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: