12 Ιανουαρίου 2011

Kοστολογούνται οι άγονες γραμμές.


Κοστολόγιο για κάθε άγονη γραμμή της ελληνικής ακτοπλοΐας θα συντάξει άμεσα η ειδική επιτροπή για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας που συγκροτήθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων από την υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή.

Η επιτροπή έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο συνεδριάσεις, ενώ στην τελευταία άκουσε τις απόψεις των δύο ενώσεων της επιβατηγού ναυτιλίας, δηλαδή της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Στις επόμενες συνεδριάσεις της θα καλέσει την ΠΝΟ, τις ενώσεις επιβατών, τους τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Παρεμβάσεις
Στόχος της επιτροπής είναι μέσα σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα να καταλήξει στην ορθολογικοποίηση του κόστους των άγονων γραμμών ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ θα προτείνει και γενικότερες παρεμβάσεις για τη λειτουργία συνολικά της ακτοπλοϊκής αγοράς.Επίσης, θα ασχοληθεί με το ζήτημα της χάραξης μίας νέας πολιτικής για τα νησιά, ενώ θα καταλήξει και σε παρεμβάσεις σε σχέση με το θαλάσσιο τουρισμό.

Η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κατέθεσε στην επιτροπή υπόμνημα με τις θέσεις για τα ανοικτά ζητήματα της ακτοπλοΐας, ενώ ζήτησε αύξηση των μισθωμάτων στις άγονες γραμμές επικαλούμενη και το υψηλό κόστος των καυσίμων.

Σύμφωνα με την απόφαση για τη συγκρότησή της, η επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της σε διάστημα τριών μηνών.

ΠΗΓΗ:Ημερησία
Πηγή: Marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: