6 Δεκεμβρίου 2009

Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle στα ελληνικά νερά.


Η Γαλλική Πρεσβεία ανακοινώνει:
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο « Charles-de-Gaulle » κατέπλευσε στον όρμο του Φαλήρου στις 3 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια αναχώρησε με κατεύθυνση προς τη Σούδα της Κρήτης όπου θα βρίσκεται μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Το αεροπλανοφόρο « Charles-de-Gaulle » και ο σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων που το συνοδεύουν, βρίσκονται στην Ελλάδα για κοινές ασκήσεις με την Ελληνική Αεροπορία και το Ναυτικό.

Επωφελούμενο από την εκπαίδευση που διεξήγαγε από κοινού με τις ελληνικές φρεγάτες, τα ελληνικά υποβρύχια και αεροσκάφη, στις 3 Δεκεμβρίου το αεροπλανοφόρο « Charles-de-Gaulle » είχε την ευκαιρία να επιδείξει την τεχνογνωσία του ενώπιον των Ελλήνων αξιωματικών της Αεροπορίας και του Ναυτικού καθώς και ενώπιον των πολιτικών και των στρατιωτικών Αρχών, κοντά στην Αθήνα. Η παρουσίαση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους Γάλλους στρατιωτικούς να μοιραστούν με τους Έλληνες ομολόγους τους την επιχειρησιακή τους εμπειρία.


Το απόγευμα, έλαβε χώρα μια συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του αρχιπλοίαρχου Kerignard, επικεφαλής του σχηματισμού πλοίων και αεροσκαφών και του πλοιάρχου Rolland, κυβερνήτη του πλοίου καθώς και του πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Farnaud την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων του γραπτού και οπτικοακουστικού τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Πρέσβης της Γαλλίας δήλωσε ότι "Οταν μιλάμε για συνεργασία και για ελληνογαλλική συμμαχία, είναι σημαντικό να δώσουμε περιεχόμενο σε αυτή τη συμμαχία. Εκτός των άλλων, η συμμαχία έγκειται στη διοργάνωση κοινών ασκήσεων που είναι σημαντικές για εμάς καθώς είναι η πρώτη αποστολή εκτός Γαλλίας που πραγματοποιεί το Charles-de-Gaulle. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το ότι έρχεται να συνεργαστεί εδώ, μαζί με τους συμμάχους του. ΄Ενα πλοίο στρατηγικής σημασίας όπως το Charles-de-Gaulle χρειάζεται να ελέγχει τις ικανότητές το. Τη διαδικασία αυτή την αναπτύσσει με τους πιστότερους συμμάχους του, όπως είναι η Ελλάδα, ειδικά με την Ελλάδα. Επιπλέον η επίσκεψη αυτή έχει πραγματικά πολιτική αξία διότι, από τότε που υπάρχει το ναυτικό, όταν μετακινείται ένα πλοίο ενός πολεμικού ναυτικού προς μια χώρα, πρόκειται για συνειδητή επιλογή και βούληση επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης καθώς και για δήλωση της παρουσίας μιας χώρας. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει η Γαλλία με την αποστολή του Charles-de-Gaulle στην Ελλάδα, μαζί με ολόκληρο το σχηματισμό των πλοίων και αεροσκαφών που το συνοδεύουν. Το Charles-de-Gaulle είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή πλοίο με τις ικανότητες του Charles-de-Gaulle".

Στη δεξίωση που ακολούθησε, παρευρέθησαν πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό και στρατιωτικό χώρο καθώς και μέλη της γαλλικής παροικίας στην Ελλάδα.

FOX2MAGAZINE
από το Greek National Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: