25 Δεκεμβρίου 2009

Τραγωδία στον Ατλαντικό ανήμερα τα Χριστούγεννα. Το Ελληνικό πλοίο AEGEAN WIND τυλίχθηκε στις φλόγες.



Αγνοούνται από τα ξημερώματα εννέα ναυτικοί, εκ των οποίων τρεις Έλληνες, μέλη του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού πλοίου «Aegean Wind» νηολογίου Πειραιά 8560, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας.

Το πλοίο ήταν έμφορτο με σιδηρομετάλλευμα και 24μελές πλήρωμα, εκ των οποίων οι εννέα Έλληνες ναυτικοί.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ακτοφυλακής, η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το πλοίο. Δίπλα στο πλοίο, βρίσκονται δυο παραπλέοντα πλοία και βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το «Άντζια Ρίντ», που προορισμό είχε το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών, ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρία «Ατλάντικ Μπαλκάριερ» του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κουμάνταρου.

Νεότερες πληροφορίες. Σε εξέλιξη οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 9 αγνοούμενων ναυτικών, μελών του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού πλοίου «Aegean Wind», στο οποίο εκδηλώθηκε το πρωί πυρκαγιά, ενώ έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας.

Οπως ανακοίνωσε η Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, διαχειρίστρια του πλοίου, αγνοούνται 9 μέλη του πληρώματος (3 Έλληνες και 6 Φιλιππινέζοι), ενώ υπάρχουν 4 τραυματίες, μάλλον ελαφρά. Το πλήρωμα αποτελείται από 9 Έλληνες και 15 Φιλιππινέζους ναυτικούς.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της εταιρείας, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενημέρωσε άμεσα όλες τις αρμόδιες αρχές και ζήτησε βοήθεια για την έρευνα και διάσωση των αγνοουμένων και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και επικοινωνεί με τις οικογένειες των ναυτικών, ώστε να τους ενημερώνει για την κατάσταση, συμμεριζόμενη την αγωνία τους για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από την πυρκαγιά, δεν αναφέρθηκε ρύπανση, ούτε υπάρχει κίνδυνος για άλλα πλοία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το «Aegean Wind», που είχε ναυπηγηθεί το 1983 και φέρει την ελληνική σημαία, εκτελούσε ταξίδι από λιμάνι της Βραζιλίας προς το Χιούστον των ΗΠΑ, έμφορτο με 37,733 τόνους σιδηρομετάλλευμα.

Τελευταία Νέα (ωρα 21:22)
Ολοκληρώθηκε στις 19:40 η κατάσβεση της φωτιάς που είχε εκδηλωθεί το πρωί στο ελληνικό φορτηγό πλοίο "Aegean Wind", ενώ αυτό έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 9 αγνοούμενων ναυτικών-μελών του πληρώματος του πλοίου, ανάμεσα στους οποίους και τρεις Ελληνες, συνεχίζονται.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, δύο Ελληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικός. Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νησί, για νοσηλεία.

Στις 5 αύριο τα ξημερώματα αναμένεται να φθάσει στην περιοχή όπου βρίσκεται το "Aegean Wind", ρυμουλκό, προκειμένου να οδηγήσει το φορτηγό πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι.

Εξάλλου, αξιωματικοί της Ακτοφυλακής της Βενεζουέλας μεταβαίνουν στο πλοίο για να ερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

πηγή ΑΠΕ
από το PressGR.eu

ΣΧΟΛΙΟ
Μεγάλη τραγωδία έπληξε την ναυτιλία μας. Ελπίζουμε να βρεθούν σώοι και αβλαβείς οι αγνοούμενοι Ελληνες και αλλοδαποί ναυτικοί.
Να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής (ώρα 22:00) δεν υπάρχει ακόμα σχετική ανακοίνωση για το συμβάν στο επίσημο site του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (πρώην ΥΕΝ).
Απαράδεκτο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: