12 Ιουλίου 2011

Πολύνεκρο δυστύχημα με ποταμόπλοιο στον Βόλγα. Δεκάδες παιδιά ανάμεσα στα θύματα.Οι σοροί περίπου 110 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 30 παιδιών, παραμένουν εντός τουριστικού ποταμόπλοιου που βυθίστηκε την Κυριακή 10-07-2011 στο ποταμό Βόλγα κοντά στο Καζάν της Ρωσίας, σύμφωνα με.. δύτες που ανέσυραν οκτώ νεκρούς μέχρι χθές.

Στην επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων και τυχόν επιζώντων συμμετέχουν δεκάδες δύτες. Το ποταμόπλοιο «Bulgaria» βυθίστηκε κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες, υπό σφοδρή βροχόπτωση. Σύμφωνα με τους επιζήσαντες το ποταμόπλοιο πήρε κλίση βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Ογδόντα άνθρωποι επέζησαν -οι περισσότεροι από αυτούς περισυνελέγησαν από διερχόμενο σκάφος έπειτα από μία ώρα και πλέον μέσα στο νερό. Ωστόσο οι ελπίδες ανεύρεσης κι άλλων επιζώντων είναι σχεδόν ανύπαρκτες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτων αναγκών.

Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο εννέα ανθρώπων - μιας γυναίκας που εντοπίστηκε χθες και των οκτώ που ανασύρθηκαν σήμερα.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην παλαιότητα του σκάφους, το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 1955 στην Τσεχοσλοβακία.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος και να εντοπίσουν τους υπεύθυνους.

Παράλληλα έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλα τα μεταφορικά μέσα στη Ρωσία. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πλήρη εξέταση όλων των μέσων μεταφοράς επιβατών», δήλωσε ο πρόεδρος στη διάρκεια συνεδρίασης με τους υπουργούς που αναμεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Εξάλλου ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε πως το τουριστικό ποταμόπλοιο που ναυάγησε ήταν υπερφορτωμένο, καθώς μετέφερε 208 ανθρώπους.

Ο Σόιγκου είπε στον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμιά ελπίδα να βρεθούν άλλοι επιζώντες. Διευκρίνισε πως διασώθηκαν 80 άνθρωποι.

Ο Μεντβέντεφ, μιλώντας από την κατοικία του στο Γκόρκι, έξω από τη Μόσχα, δήλωσε επίσης πως η Τρίτη θα κηρυχθεί ημέρα πένθους στη Ρωσία και πρόσθεσε πως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί αν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες ασφαλείς.

πηγή ΤΑΧΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: