2 Ιουλίου 2011

Έλληνες κομμάντο κατέλαβαν το πλοίο για τη Γάζα!!!


Ρεσάλτο από τους λιμενικούς ανοικτά του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα στο πλοίο με αμερικανική σημαία που επιχείρησε να αποπλεύσει χωρίς άδεια για την Γάζα. Το πλοίο αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από το Πέραμα αλλά ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού, καθώς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είχε αποφασίσει την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με...... ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Σαφώς βρισκόμαστε ενώπιος μιας κρίσης η οποία δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί δεδομένου ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά των επιβαινόντων στο καράβι.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής αγγελίας προς ναυτιλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.

Γενικά επιδεικνύεται αποφασιστικότητα να μην αφεθεί κανένα σκάφος που θα περάσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα να πλεύσει προς Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Λιμενικοί απαιτούν από τον πλοίαρχο να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν οι ακτιβιστές οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα "Αφήστε μας να αποπλεύσουμε για τη Γάζα". Σύμφωνα με αναφορές των επιβαινόντων στο twitter οι λιμενικοί έχουν βρει ως πρόφαση ότι το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο γιατί δεν έχει air condition, ενώ ο πλοίαρχος υποστηρίζει πως έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

πηγή ksipnistere

Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Αμερικανοί. Η εκπρόσωπος των ακτιβιστών στο πλοίο Τζέιν Χίρσμαν ανέφερε στο Associated Press πως φουσκωτά του Λιμενικού μπήκαν μπροστά από το πλοίο και το σταμάτησαν περίπου 2 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.

Ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο πλοίο, ο Τζόζεφ Ντέινα, ανέφερε στο Al Jazeera πως το πλοίο γύρισε όταν «πλήρως οπλισμένοι κομάντο ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Λιμενικού και στόχευαν με τα όπλα τους ακτιβιστές πάνω στο πλοίο».

Aκούστε και το ηχητικό με την έκκληση της Αν Ράιτ, ακτιβίστριας στο πλοίο, προς τα μέλη του Λιμενικού όπου αναφέρει ότι έιναι οπλισμένοι. Έλληνες κομμάντο του Λιμενικού κατέλαβαν πριν λίγο, μετά από προσπάθειες ωρών, το αμερικάνικο πλοίο “The Audacity of Hope” που σκόπευε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης!!!

Οι κομμάντο του Λιμενικού ανέβηκαν στο πλοίο οπλισμένοι …

σαν αστακοί και με τη χρήση δακρυγόνων προσπαθούν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους!!! Η απόλυτη ξεφτίλα για τον ΓΑΠ που έχει ρίξει τη μάσκα και δρα σαν μαριονέτα του διεθνούς κεφαλαίου-σιωνισμού ενώ δεν διαστάζει να δηλώνει ότι θα σταματήσει όλα τα πλοία που σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!!!

πηγή olympia.gr

(ευχαριστώ τον Krateros Pap)

Δεν υπάρχουν σχόλια: