13 Μαΐου 2010

Απεργούν τα πληρώματα των ρυμουλκών.


Απεργούν τα πληρώματα των ρυμουλκών με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον ελλιμενισμό κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Πειραιά. Τα πλοία "Αρμονία" και "Μιούζικαλ" καταπλέουν στο λιμάνι με ευθύνη των πλοιάρχων και των πλοηγών χωρίς τη βοήθεια των ρυμουλκών. Έτσι παρατηρείται τρίωρη καθυστέρηση στον ελλιμενισμό των κρουαζιεροπλοίων. Επίσης έγινε γνωστό ότι τα σωματεία των μηχανικών - ΠΕΜΕΝ - και κατωτέρου προσωπικού μηχανής - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - αποφάσισαν να απεργήσουν στις 20 Μαίου,

ενώ αναμένεται να συνεδριάσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκειμένου να λάβει και αυτή σχετική απόφαση.

Πηγή: mediashipping.gr

5 Μαΐου 2010

Εξι μέρες κράτηση στους ευέλπιδες που φώναξαν "Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία" !!!Κυνική απάντηση Βενιζέλου σε Βελόπουλο ότι η ποινή δεν είναι αυστηρή...!
Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία αυτή την εποχή στον Ελληνικό Στρατό διαβάστε με προσοχή την απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Βενιζέλου για την τιμωρία Ευελπίδων που… τόλμησαν να φωνάξουν «Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία». Κατά τον κύριο Υπουργό, μάλιστα, η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή!

Ιδού τι αναφέρει ο κ. Βενιζέλος: «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας με θέμα τον πειθαρχικό έλεγχο ευέλπιδος λόγω αναφώνησης συνθήματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου από το ΓΕΣ, τρεις ευέλπιδες που συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρότρυναν το τμήμα το οποίο συμμετείχαν στην εκφώνηση συνθημάτων, παρά το ότι είχε δοθεί σαφής οδηγία από το Σύνταγμα Ευελπίδων για τη μη εκφώνηση συνθημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης. Πιο συγκεκριμένα ο ένας έδωσε το σύνθημα «Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία», ενώ οι άλλοι δύο έδωσαν σύνθημα για αρίθμηση χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Και οι τρεις ευέλπιδες, οι οποίοι δεν ήταν διμοιρίτες (ανήκαν απλά στον ουλαμό παρελάσεως), τιμωρήθηκαν με την ποινή της 6ήμερης κράτησης (Ημερήσια Διαταγή Σχολής της 26 Μαρ. 2010).

Διευκρινίζεται ότι δεν τιμωρήθηκαν για το περιεχόμενο του συνθήματος, αλλά για το γεγονός ότι παρότρυναν με τον τρόπο αυτό τους υπόλοιπους ευέλπιδες σε αναφώνηση συνθήματος, παρά την οδηγία της σχολής να μην προβεί κανείς σε τέτοια ενέργεια. Η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ η ποινή κράτησης, για όποιο λόγο κι αν επιβάλλεται σε εύελπι, εκτίεται κατά τις νυκτερινές ώρες στο πειθαρχείο».

πηγή "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"
από το Ελλήνων Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Βενιζέλος τελευταία πάει να τους περάσει όλους (τους προκατόχους του) σε προδοσία και μειοδοσία......
Αν ήταν πατριώτης θα έπρεπε να δώσει χάρη στους ευέλπιδες που τιμωρήθηκαν για παρακοή από τους ανωτέρους τους (ίσως σωστά). Ειδικά τα παιδιά που φώναξαν το εν λόγω σύνθημα όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν αλλά να επιβραβευθούν....

Δεν πειράζει. Στην συνείδηση κάθε Ελληνα είναι άξιοι και παλικάρια...

Πηγή: ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

3 Μαΐου 2010

Επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Eθνικής Άμυνας για συρρίκνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
"Στο ερώτημα αν ο περιορισμός της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας συνιστά και περιορισμό του σκληρού πυρήνα της εθνικής της κυριαρχίας, θέλω να δηλώσω με κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα δεν θα κάμψει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας", δήλωσε ο υπουργός Eθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist, διευκρινίζοντας ότι δε τίθεται θέμα ανάληψης πρωτοβουλίας μονομερούς μείωσης των εξοπλισμών. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η όποια συρρίκνωση στις στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα εξορθολογισμού τους και όχι της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε τις προσπάθειες για μείωση των λειτουργικών εξόδων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα φτάσει το 25% σε σχέση με πέρυσι, τη θεσμοθέτηση διαφανών διαδικασιών ώστε να είναι τεκμηριωμένες οι δαπάνες που αφορούν τους εξοπλισμούς και τον εξορθολογισμό του στρατεύματος, με στόχο έναν μικρότερο αλλά καλύτερα διατεταγμένο στρατό, όχι για λόγους οικονομίας, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ένας σύγχρονος στρατός.

Πηγή: STRATEGY-GEOPOLITICS

Σχόλιο
Λυπάμαι αλλά οι δηλώσεις του κ. Υπουργού πιστεύω ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οσον αφορά την πρώτη δήλωσή του
"Στο ερώτημα αν ο περιορισμός της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας συνιστά και περιορισμό του σκληρού πυρήνα της εθνικής της κυριαρχίας, θέλω να δηλώσω με κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα δεν θα κάμψει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας" τον διέψευσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι η οικονομική κρίση μας αναγκάζει να παραχωρήσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
Οσόν αφορά την δήλωσή του
"η όποια συρρίκνωση στις στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα εξορθολογισμού τους και όχι της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας" αυτό αποτελεί ένα οξύμωρο σχήμα αφού σίγουρα δεν θα προχωρούσαμε σε καμιά συρρίκνωση σε περίπτωση που δεν είχαμε οικονομική κρίση αλλά σύμφωνα με τους εξοπλισμούς που προγραμματίζει η Τουρκία αλλά και οι υπόλοιπες γειτονικές χώρες, μάλλον θα έπρεπε να μιλάμε για περαιτέρω ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Περίεργη είναι και η δήλωση του κ. Υπουργού ότι θέλει να δημιουργήσει
"...έναν μικρότερο αλλά καλύτερα διατεταγμένο στρατό, όχι για λόγους οικονομίας, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ένας σύγχρονος στρατός".
Αυτό θα γινόταν πιστευτό μόνο σε περίπτωση που βλέπαμε ότι παράλληλα με την μείωση του αριθμού των ανδρών των Ε.Δ. θα είχαμε και παράλληλη ποσοτική και ποιοτική άνοδο του πολεμικού τους υλικού.

1 Μαΐου 2010

Τα κρουαζιερόπλοια κόβουν τους κάβους με την Ελλάδα.

Οχι μόνο το κρουαζιερόπλοιο «Zenith», αλλά και άλλα κρουαζιερόπλοια, είναι πιθανόν να αποσυρθούν από την Ελλάδα, μετά τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά, προειδοποιεί η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου, καλώντας ουσιαστικά τους αντιδρώντες στην άρση του καμποτάζ ναυτεργάτες να αναλογιστούν τις επιπτώσεις από την «αδιάλλακτη και επικίνδυνη στάση» τους.Παρά τα προβλήματα και τις έντονες αντιδράσεις των φορέων του τουρισμού και της αγοράς γενικότερα, αλλά και την έναρξη λειτουργίας της επιτροπής που θα εξετάσει όλα τα σχετικά με την άρση του καμποτάζ ζητήματα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εμμένει στις θέσεις της και προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις.
Αναλυτικά, στη χθεσινή της δήλωση η κυρία Γκερέκου, αναφερόμενη στα γεγονότα με το «Zenith», τονίζει: «Μετά από τα γεγονότα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, με το κρουαζιερόπλοιο ?Zenith?, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος το πλοίο να αποσυρθεί οριστικά από την Ελλάδα συμπαρασύροντας και άλλα κρουαζιερόπλοια, όχι μόνο για εφέτος αλλά και για του χρόνου. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια για λύση στο θέμα της άρσης του καμποτάζ, προτού μάλιστα να ξεκινήσει η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ
Εκκληση προς κάθε κατεύθυνση να αποφευχθεί ο διαφαινόμενος αποκλεισμός των λιμανιών από τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των ναυτεργατικών σωματείων απευθύνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), υπογραμμίζοντας την απειλή να οδηγηθεί ο ελληνικός τουρισμός σε τραγικό αδιέξοδο, επιδεινώνοντας τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
«Το νέο απεργιακό προσκλητήριο για το επόμενο Σάββατο» αναφέρει το ΞΕΕ, «το οποίο συμπίπτει με την έξοδο της Πρωτομαγιάς, περιλαμβάνει νέο αποκλεισμό της λειτουργίας όλων των πλοίων. Παράλληλα, η ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων ότι αυτό αποτελεί ''εφαλτήριο νέων κινητοποιήσεων'', δίνει το στίγμα των προθέσεών τους σε σχέση με τη λειτουργία της ακτοπλοΐας», πλήττοντας την οικονομία της νησιωτικής Ελλάδας. Πρόσφατα, προσθέτει το Επιμελητήριο, η ελληνική και διεθνής κοινή γνώμη έγιναν μάρτυρες αποκλεισμού των πλοίων της ακτοπλοΐας, καθώς και επεισοδίων μεταξύ ναυτεργατών και τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά. Εκτός από το βαρύ οικονομικό κόστος που έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις για τον κλάδο της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας, η Ελλάδα και ο τουρισμός της έγιναν αντικείμενο αυστηρών και υποτιμητικών σχολίων από τα διεθνή ΜΜΕ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Την έντονη διαμαρτυρία του για τις θλιβερές εικόνες που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του κρουαζιερόπλοιου «Zenith», εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις πρακτικές αυτές, που κάθε άλλο παρά βοηθούν στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας σε μία όχι απλά δύσκολη, αλλά κρίσιμη γι’ αυτή συγκυρία, και καταδικάζουμε απόλυτα (γνωρίζοντας καλά ότι δεν είμαστε οι μόνοι) τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε η ΠΝΟ για την εξαγγελθείσα άρση του καμποτάζ», αναφέρει ο ΗΑΤΤΑ, επισημαίνοντας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις - μεταξύ άλλων - και κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς στο λιμάνι του Πειραιά θα προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές στον ελληνικό τουρισμό.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θετικά κρίνει την απόφαση της κυβέρνησης για την άρση του καμποτάζ και την απελευθέρωση της κρουαζιέρας ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θεωρώντας ότι ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον τουρίστες στη χώρα μας, αλλά και για επενδύσεις σε ανάλογες υποδομές, που θα στηρίξουν τη σωστή ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. «Πιστεύουμε ότι τα οφέλη από την άρση του καμποτάζ για την εθνική οικονομία θα είναι τεράστια αφού θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος με την ανάπτυξη και της χειμερινής κρουαζιέρας, θα υπάρξουν νέοι ελληνικοί προορισμοί με θετικά αποτελέσματα για την περιφέρεια, θα ενισχυθούν όχι μόνον τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, αλλά και η κατανάλωση και κατ’ επέκταση θα υπάρξει σημαντική τόνωση της αγοράς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΣΘ.

Η ΠΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Παρά τις αντιδράσεις από όλους τους φορείς του τουρισμού για την καθυστέρηση στην αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου «Zenith», εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ναυτικών που έγιναν την περασμένη Δευτέρα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις εκδηλώσεις της, προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απελευθέρωση του καμποτάζ. Θεωρείται σίγουρο ότι και την προσεχή Δευτέρα θα επαναληφθεί η προσπάθεια των ναυτικών να παρεμποδίσουν την αποβίβαση και επιβίβαση των τουριστών από το «Zenith». Για τον λόγο αυτό, ενεργό ρόλο ανέλαβε ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής κ. Γιώργος Ανωμερίτης, έτσι ώστε να καταγράψει όλες τις απόψεις για την κρουαζιέρα και για τον σκοπό αυτό συγκαλεί σήμερα το πρωί στις 11 συσκέψεις για ακρόαση των πανελλήνιων κλαδικών ενώσεων τουριστικών επιχειρήσεων μελών του ΣΕΤΕ.
Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής έχουν ήδη κληθεί τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις του Πειραιά και της Ναυτιλίας, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι ακροάσεις με τους φορείς της ναυτεργασίας (ΠΝΟ) και του Τουρισμού (ΕΟΤ).
Στην ειδική επιτροπή καμποτάζ εκτός από τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Ανωμερίτη, συμμετέχουν ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας, ο ειδικός σύμβουλος του ΥΠΟΙΑΝ κ. Αγγελος Ζησιμόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής θαλάσσιου τουρισμού αντιναύαρχος ΠΝ κ. Γιώργος Ροΐδης, οι διευθυντές ναυτικής εργασίας και θαλάσσιων συγκοινωνιών πλοίαρχοι ΛΣ κκ. Γιώργος Μπουμπόπουλος και Αθανάσιος Χονδρονάσιος, ο δικηγόρος κ. Αυγουστίνος Μαρούλης και ο κ. Αντώνης Βορλόου, οικονομολόγος, υπάλληλος της Μονάδος Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ) για θέματα ΕΣΠΑ.
Η ειδική επιτροπή θα υποβάλει το πόρισμά της στη Επιτροπή Θαλάσσιου Τουρισμού του ΥΠΟΙΑΝ στις 15 Μαΐου 2010.
Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ.
Πηγή: mediashipping.gr