8 Νοεμβρίου 2009

Το Πολεμικό μας Ναυτικό κοντά στους ακρίτες μας στην Γαύδο.



Στην ακριτική Γαύδο κατέπλευσε πρίν απο μερικές ημέρες η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "ΨΑΡΑ" στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην άσκηση Αστραπή/ο3.

Εκεί, αντιπροσωπεία του πληρώματος και των Ναυτικών δοκίμων ( που επέβαιναν στην Φ/Γ ΨΑΡΑ για εκπαιδευτικούς σκοπούς ) υπό τον διοικητή της 1ης Μοίρας Φρεγατών και τον κυβερνήτη της φρεγάτας, επισκέφτηκαν τις τοπικές αρχές του νησιού και ξεναγήθηκαν στο νησί και στο τοπικό λαογραφικό μουσείο. Μάλιστα ο ιατρός και η νοσηλεύτρια του πλοίου επισκέφτηκαν την αγροτική ιατρό του νησιού και τις παρέδωσαν φαρμακευτικό υλικό.

Πέρα απο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας και την ανύψωση του ηθικού, τέτοιες κινήσεις απο το ΠΝ στέλνουν και άλλα μηνύματα προς ανατολάς καθώς η Γαύδος βρέθηκε στο επίκεντρο του τουρκικού ενδιαφέροντος αρκετά νωρίς. Πιο συγκεκριμένα τo 1996 στα πλαίσια της νατοικής άσκησης DYNAMIC MIX 1996, η τουρκική αντιπροσωπεία απαίτησε απο τους επιτελείς του ΝΑΤΟ να αφαιρέσουν το νησί απο τον σχεδιασμό της άσκησης καθότι (κατά την Καμόρα της Άγκυρας) αποτελεί "αμφισβητούμενη περιοχή"! Τις εξωφρενικές αυτές απαιτήσεις συνέχισε κατόπιν ο πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας ανοιχτά για γκρίζες ζώνες..

Βεβαίως όλοι οι προεναφερόμενοι περιορίστηκαν στους γνωστούς λεονταρισμούς άνευ αντικρίσματος για έναν και μόνο λόγο.. Είναι καλό να θυμόμαστε που και που ότι κάποιοι συμπολίτες δεν καταλαβαίνουν απο προεκλογικές περιόδους και αργίες και βρίσκονται μέρα νύχτα στις επάλξεις, στις εσχατιές του Αιγαίου..


από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: