8 Νοεμβρίου 2009

Δοκιμές ξεκινούν τα 3 υποβρύχια που πρόκειται να παραλάβει το Ελληνικό ΠΝ



Το συντομότερο δυνατόν ξεκινούν οι δοκιμές εν πλω των τριών υποβρυχίων Type-214, προκειμένου να παραληφθούν από το Π.Ν., ενώ σε ότι αφορά τα ΕΝΑΕ, οι Γερμανοί φαίνεται ότι αποδέχονται να μην προχωρήσουν στην λύση του Σ.Εμμανουήλ και της ΕΠΕ, με την οποία υπέγραψαν το ΜοΑ, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι συμφωνήθηκε να αναλάβει την επεξεργασία των προτάσεων που θα καταθέσουν οι Γερμανοί της ΤKMS, διεθνής οίκος. Μέχρι τότε τα ναυπηγεία θα λειτουργούν κανονικά.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Χ.Παμπούκη, με τον εκτελεστικό πρόεδρο της TKMS Η.C.Atzpodien.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεκριμένα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης και εγώ δεχθήκαμε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Thyssen Group Marine Systems κ. Ηans Cristof Atzpodien σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχα μαζί του στις 20 Οκτωβρίου.

Κατά τη σημερινή συνάντηση διαμορφώθηκε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχήμα που έχει συμφωνηθεί για τα υποβρύχια και να βρεθεί βιώσιμη λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η γερμανική πλευρά αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα Ναυπηγεία, λύσεις με χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό βάθος. Θα καταρτιστεί έτσι μία λίστα προτάσεων που θα αξιολογηθεί από διεθνή οίκο ο οποίος θα επιλεγεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Ναυπηγείων και θα αρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εν πλω δοκιμές των 3 νέων υποβρυχίων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν ομαλά και το ταχύτερο δυνατόν τα προγράμματα των υποβρυχίων και να βρεθεί η πιο αξιόπιστη και φερέγγυα λύση για το μέλλον των ναυπηγείων.

Στο μεταξύ τόσο η Thyssen Group όσο και η ελληνική κυβέρνηση θα ενεργούν με καλή πίστη ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός που είναι κοινός».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: