17 Απριλίου 2013

Ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση των τριών πυραυλακάτων Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού.

Τροπολογία με την οποία αναμένεται να ξεμπλοκάρει η συνέχιση χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της κατασκευής των πυραυλακάτων ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71), ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ (Ρ72) και ΒΛΑΧΑΚΟΣ (Ρ73) του Πολεμικού Ναυτικού από τα ναυπηγεία Ελευσίνας και όπως όλα δείχνουν, ανοίγει τον δρόμο για επαναλειτουργία και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κατατέθηκε χθες στη Βουλή από βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ. 

Η τροπολογία κατατέθηκε για να αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί από τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ ναυπηγικών φορέων και του ΠΝ, όσον αφορά την πρόοδο του ναυπηγικού έργου, σε σχέση με τις πληρωμές που έχουν γίνει. Ως ενδιάμεσος φορέας, που θα αξιολογεί το θέμα και θα συντάσσει σχετική έκθεση, ορίζεται το Σώμα Ορκωτών Λογιστών. 

Το Σώμα θα αξιολογεί την αντιστοιχία μεταξύ του εκάστοτε οφειλομένου και καταβληθέντος συμβατικού τιμήματος με το εκτελεσθέν έργο και τις πραγματοποιηθείσες από τη ναυπηγική μονάδα πληρωμές ή δαπάνες. Εφόσον αιτιολογεί την ανωτέρω αντιστοιχία, θα μπορούν να συνεχίσουν να καταβάλλονται πληρωμές για την αποπεράτωση των σε εξέλιξη παραγγελιών του ΠΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: