10 Ιουνίου 2010

Toυρκική πρόκληση κατά τη ΤΑΜΣ "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2010".


Εικονική προσβολή της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455) πραγματοποίησαν χθες μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, επιχειρώντας να διακόψουν τη διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2010" που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη ημέρα, στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ επέβαινε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη, για να παρακολουθήσει από το κέντρο επιχειρήσεων του πλοίου, την νυχτερινή ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων στο πλαίσιο υλοποίησης της πρώτης φάσης της άσκησης.
Συγκεκριμένα σχηματισμός 7 τουρκικών μαχητικών (τέσσερα F-16 και τρία F-4E) αφού εισήλθε στο FIR Αθηνών περίπου στις 16.15 από την περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην περιοχή όπου ασκούνταν σκάφη του ΠΝ. Δύο F-4E εκτέλεσαν απότομη βύθιση πετώντας μόλις 500 πόδια πάνω από το ΣΑΛΑΜΙΣ που έπλεε 14 μίλια νότια της Χίου.
Στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2010 συμμετέχουν 8 φρεγάτες, 11 πυραυλάκατοι και 6 κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, αριθμός μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, τμήματα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας καθώς επίσης και το Λιμενικό Σώμα με 2 περιπολικά.

Πηγή: STRATEGY-GEOPOLITICS

Δεν υπάρχουν σχόλια: