13 Ιουνίου 2010

Σε γαμήλια πίστα για χορό μετατράπηκε το καταστρώμα του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ.

Eντονότατες αντιδράσεις προκάλεσε το πάρτι του Λεό Πατίτσα με την Μαριέττα Χρουσαλά στο θωρηκτό «Αβέρωφ». Μάλιστα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι έγινε στο πλοίο - σύμβολο και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», φιλοξενώντας και φωτογραφίες, οι νεόνυμφοι μετέτρεψαν σε γαμήλιο πάρτι την εκδήλωση της ναυτιλιακής εταιρείας «Atlas Maritime» -που ανήκει στην οικογένεια Πατίτσα- με αφορμή την λήξη της έκθεσης «Ποσειδώνια 2010», την περασμένη Πέμπτη.
Το πλοίο όπου άλλοτε ο ναύαρχος Κουντουριώτης κρεμούσε τα άρματά του και πρωταγωνίστησε στον Α’ Βαλκανικό και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους στήθηκαν ανθοστήλες με λευκά και μπλε λουλούδια, στρώθηκαν μπουφέδες με γαστριμαργικές απολαύσεις και ποτά, ενώ στήθηκε και... πίστα, όπου πρωταγωνίστησαν τα νησιώτικα, τα καλαματιανά και τα τσιφτετέλια.
Περιχαρής, η πεθερά ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της πρώην παρουσιάστριας στην ναυτιλιακή εταιρεία, ενώ έσυρε πρώτη τον χορό, ακολουθούμενη από τον γιο και την νύφη της. Παράλληλα, μοντέλα και άλλοι καλεσμένοι πόζαραν ανάμεσα στα κανόνια, ενώ δεν έλειψαν και οι δίσκοι με χρωματιστά κουφέτα για όσους δεν ήταν μεταξύ των 700 καλεσμένων του γάμου!
Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΝ αναφέρει ότι είχε ενημερωθεί για την διεξαγωγή εκδήλωσης επί του «Αβέρωφ» από την «Atlas Maritime» με αφορμή τα φετινά «Ποσειδώνια» και γι’ αυτό προχώρησε στην παραχώρησή του. Ωστόσο, δεν γνωρίζει όσα αναφέρει το δημοσίευμα και για την εξακρίβωσή τους ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

 Σχόλιο: Χάθηκαν τα νυχτερινά κέντρα και οι αίθουσες διασκέδασης και γι' αυτον τον λόγο η Μαριέττα Χρουσαλά αποφάσισε μαζί με τον άντρα της να τελέσουν το γαμήλιο πάρτυ στο κατάστρωμα του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ. Ντροπή και αίσχος σε εκείνους που τόλμησαν να παραχωρήσουν ένα θρυλικό πλοίο σαν το ΑΒΕΡΩΦ για την τέλεση γαμήλιων εκδηλώσεων. Ένα πλοίο με μεγάλη ιστορία πίσω του. Ένα πλοίο όπου είναι και σύμβολο του Ελληνικού Π/Ν. Νομίζω αν έλεγες στον ναύαρχο Κουντουριώτη ότι το πλοίο στο οποίο υπηρέτησε και έγραψε χρυσές σελίδες δόξας θα γινόταν χώρος για γαμήλιες δεξιώσεις με τσιφτετέλια δεν θα το πίστευε. Τέλος πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παρευρέθησαν και συμμετείχαν σε αυτό το πάρτυ αλλά και στην ναυτιλιακή εταιρία που τόλμησε να μην σεβαστεί τον ιστορικό τούτο χώρο που λειτουργεί ως μουσείο για την ιστορια του πολεμικού μας ναυτικού. Η κύρια όμως ευθύνη πρέπει να αποδοθεί στην διοίκηση του Π/Ν η οποία αφού σίγουρα ενημερώθηκε από τους ναύτες-φύλακες για το τι συνέβαινε στο κατάστρωμα του πλοίου όφειλε να διατάξει την άμεση διακοπή της εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: