21 Φεβρουαρίου 2010

Πρόσκληση της ΕΕΝ προς την ΠΝΟ για την επανεξέταση των απεργιακών κινητοποιήσεων εν μέσω εορτών του Πάσχα.




Να επανεξετάσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) την θέση της και να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω εορτών του Πάσχα αλλά να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς απειλές, για επίλυση όλων των εκκρεμών θεμάτων ζητεί σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) κ. Απόστολος Βεντούρης.

«Καλούμε την ΠΝΟ να επανεξετάσει τις θέσεις της και να καθίσουμε όλοι μαζί, με σοβαρότητα και χωρίς απειλές να συζητήσουμε τα προβλήματα όλων μας, προς εξεύρεση κοινώς αποδεκτών, υπεύθυνων και δίκαιων λύσεων όπως εξάλλου γίνεται παγκοσμίως» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΕΝ.

Στην επιστολή του ο κύριος Βεντούρης αναφέρει: «Στο σημερινό δυσμενές για τη χώρα μας οικονομικό περιβάλλον και με αίσθημα σύνεσης και σωφροσύνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ. Απόστολος Βεντούρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΕΕΝ με την ΠΝΟ που πραγματοποιήθηκε έπειτα από έντονες πιέσεις της πρώτης, πρότεινε μηδενική αύξηση στις αποδοχές των πληρωμάτων πλοίων για το 2010 και μείωση επιδομάτων κατά 10%, όταν ο χαμηλότερος μισθός «πείνας» αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 2.500 ευρώ.

Στην πρόταση αυτή, που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα των κυβερνητικών μέτρων για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας, η απάντηση της ΠΝΟ ήταν «θα τα πούμε το Πάσχα στους καταπέλτες».

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλή και εκβιασμός για απεργιακές κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες των Άγιων ημερών του Πάσχα και χτυπώντας παράλληλα τις εταιρείες της δοκιμαζόμενης Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Μια απεργία σε περίοδο έντονης κινητικότητας, δε θα ταλαιπωρούσε μόνο τους επιβάτες των πλοίων, αλλά θα απέβαινε εις βάρος και της οικονομίας της νησιωτικής Ελλάδας που θα στερηθεί πλήθος αναγκαίου για αυτήν τουρισμού. Επιπρόσθετα, είναι πλέον γνωστή η προτεραιότητά μας για ομαλή και αδιάλειπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Έλληνες νησιώτες, που φυσικά, εάν πραγματοποιηθεί η απειλή της ΠΝΟ για απεργία, θα αντιμετωπίσουν εκτεταμένες δυσκολίες».

Πηγή: theseanation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: