12 Φεβρουαρίου 2010

Προσπάθεια της ΕΕ να εκπαιδεύσει Σομαλούς.“Aρματωλοί και κλέφτες” τουλάχιστον στην πρώτη φάση της ιστορίας τους. Δηλαδή πριν οι αρματολοί ενωθούν με τους κλέφτες...Πού ανάγει η αναφορά;

Μα στην προσπάθεια κατά πληροφορίες της ΕΕ να εκπαιδεύσει Σομαλούς, προκειμένου να συμβάλλουν μελλοντικά στην πάταξη της πειρατείας στην οποία ως γνωστόν εξειδικεύονται συμπατριώτες τους, κατατρομοκρατώντας την ευρύτερη θαλάσσια ζώνη του κόλπου του Άντεν αλλά και αποκομίζοντας εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα από πειρατικές επιθέσεις.

Το σκεπτικό της προσπάθειας δεν έχει γίνει μέχρι ώρας ευρύτερα γνωστό πλην όμως εικάζεται ότι το σώμα αυτό, θα συμβάλλει ή ενδεχομένως και υποκαταστήσει τμήμα της πολυεθνικής ναυτικής δύναμης που περιπολεί στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Άντεν.

Οι πειρατικές επιθέσεις και τη χρονιά αυτή μέχρι τώρα έχουν κλέψει την παράσταση ξεπερνώντας τα ρεκόρ τόσο σε αριθμό επιθέσεων όσο και σε αποτελεσματικότητα όσον αφορά το ύψος σε εκατομμύρια δολάρια που έχουν αποκομίσει οι επιτιθέμενοι σε πλοία που διαπλέουν στον Κόλπο του Άντεν.

Μόλις πρόσφατα η Intertanko αλλά και άλλες ναυτιλιακές οργανώσεις επανέλαβαν την ενημέρωση στα μέλη τους για τους κινδύνους από τις πειρατικές επιθέσεις υπενθυμίζοντας τα σημεία επαφής που θα πρέπει να έχουν τα πλοία των μελών τους με το συντονιστικό κέντρο αλλά και την δύναμη Atalanta που περιπολεί στην περιοχή προκειμένου να αποφύγουν πλοία των μελών τους να πέσουν θύματα πειρατικών επιθέσεων.

Πηγή: theseanation.gr

1 σχόλιο:

ksipnistere είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr