6 Νοεμβρίου 2019

Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ και όμηρος Ελληνας δόκιμος μηχανικός!!!

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά του Τόγκο, συλλαμβάνοντας ως ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος. 

Ανάμεσά τους κι ένας Ελληνας, για την απαγωγή του οποίου υπάρχει μεγάλη αγωνία και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση. 

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η πλοιοκτήτρια. 

Σε αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η τάχιστη και ασφαλής απελευθέρωση των ανθρώπων της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας απηχθής είναι δόκιμος μηχανικός, με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να βρίσκεται σε άμεση επαφή με την οικογένεια του νεαρού ώστε να μη διατρέξει κάποιο κίνδυνο. 

πηγή 

Για δεύτερη μέρα το θρίλερ με τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό που βρίσκεται όμηρος πειρατών συνεχίζεται. 

Η οικογένειά του από τα ξημερώματα της Δευτέρας περιμένει με αγωνία ένα ίχνος ζωής από τον δόκιμο ναυτικό που απήχθη στο Τόνγκο, περίπου 18 χλμ ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε στη δυτική Αφρική.

Ο πατέρας του νεαρού ναυτικού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και η αγωνία του για την τύχη του γιου του είναι εμφανής.

«Η ώρα είναι ένας χρόνος. Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν για να πάρουμε ασφαλές το παιδί πίσω. Πιστεύω ότι όταν το παιδί είναι σε σχολή είναι το κράτος στη μέση, πιστεύω ότι θα πηγαίνει τα παιδιά αυτά σε ασφαλές σημείο. Γιατί είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας να πεις ότι πήγε μόνος του και υπέγραψε να πάει σε μια ζούγκλα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Τα παιδιά πρέπει να κοιμόντουσαν δυο η ώρα τη νύχτα. Χτύπησε ο συναγερμός και με το που χτύπησε, τα παιδιά πετάχτηκαν να δουν τι γίνεται. Και φαίνεται με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους, τους άρπαξαν αυτοί» 


Στην πατρίδα του, στο Μεσολόγγι, οι κάτοικοι, προσεύχονται για τον 20χρονο που στην αρχή της καριέρας του ήρθε αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο φόβο των ναυτικών, την πειρατεία. 

πηγή 

Συγγενείς και φίλοι του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη από το Μεσολόγγι περιμένουν ένα σημάδι ζωής και μια επικοινωνία μαζί του για να ηρεμήσουν, ενώ ο πατέρας του θέτει το ερώτημα πως οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι να πάρουν τα παιδιά από τα δωμάτια.

Οι πειρατές επιτέθηκαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle» στο Τόγκο και απήγαγαν τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος Έλληνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το παρθενικό ταξίδι του νεαρού ναυτικού ως δόκιμου μηχανικού. 

Ο 20χρονος είχε μεγαλώσει στο Μεσολόγγι και φοίτησε στο 1ο ΕΠΑΛ, ενώ σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: