27 Απριλίου 2017

Το Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ» στον Σκαραμαγκά… συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ!

Με μια λιτή αλλά μεστή περιεχομένου ανακοίνωση, η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιλύει την απορία που είχαμε διατυπώσει για το πού θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Αβέρωφ», με την εταιρία μάλιστα να λειτουργεί ως «χορηγός» στο σημαντικό στο επίπεδο της εθνικής ιστορικής μνήμης έργο.

Ας δούμε όμως την ανακοίνωση του Ναυπηγείου: 
«Η Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. έχει την τιμή να καλωσορίσει στις εγκαταστάσεις της το Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», τον νικητή των ναυμαχιών της ΕΛΛΗΣ και της ΛΗΜΝΟΥ, υπό την χαρισματική ηγεσία του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. 

»Η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να πραγματοποιήσουν τις εργασίες συντήρησης στο βέλτιστο επίπεδο ποιότητας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το πλοίο θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να αποτελεί το ζωντανό σύμβολο της ναυτικής μας ιστορίας, της Ελληνικής ναυτοσύνης και της ναυτικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στις περιβάλλουσες θάλασσες. 

»Επισημαίνεται επίσης πως κατά την πρόσφατη διεθνή ναυτική έκθεση Euronaval 2016, η εταιρεία είχε ενημερώσει τον τότε Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τη διαθεσιμότητα της να συνδράμει ως χορηγός τις εργασίες συντήρησης στο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

»Η Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. επίσης καλωσορίζει στις εγκαταστάσεις της την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το πλωτό μουσείο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.»

πηγή

από τον χρήστη Pireas Piraeus 

Δεν υπάρχουν σχόλια: