24 Σεπτεμβρίου 2014

Ρωσία: Ναυτικό με 206 πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα!

Με 80 νέες μονάδες σκοπεύει να ενισχύσει τον Στόλο Μαύρης Θάλασσας η Ρωσία, μέχρι το 2020. Παράλληλα σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα ναυτική βάση στο Νοβόροσισκ, μέχρι το 2013. Τις ρωσικές προθέσεις αποκάλυψε ο αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, διοικητής των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος αντιναύαρχος, προσφωνώντας τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιθεώρησε τον εκεί ρωσικό στόλο, είπε ότι το ρωσικό Ναυτικό χρειάζεται οπωσδήποτε μια δεύτερη βάση, πέραν της υπάρχουσας στην Κριμαία, λόγω της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

«Αναμένουμε την ενίσχυση του Στόλου Μαύρης Θάλασσας με 80 επιπλέον σκάφη, μέχρι το 2020. Τότε ο στόλος αυτός θα διαθέτει 206 πολεμικά», είπε ο αντιναύαρχος, παρουσία του Πούτιν, όχι τυχαία φυσικά. «Τα πλοία του ΝΑΤΟ έχουν συνεχή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα και το ΝΑΤΟ σκοπεύει να δημιουργήσει ναυτική βάση στην περιοχή», είπε ο Βίτκο.

Από την στιγμή που η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, ΝΑΤΟϊκές ναυτικές δυνάμεις εκτελούν συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή. Πηγές της Συμμαχίας ανέφεραν, ότι το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να δημιουργήσει καμία ναυτική βάση στην περιοχή, αφού υπάρχει μεγάλη ναυτική βάση στη σύμμαχο Βουλγαρία. Μικρότερες βάσεις υπάρχουν στη Ρουμανία και την Τουρκία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: