5 Απριλίου 2021

Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (ένα εξαιρετικό βιβλίο από την αγαπημένη συγγραφέα- ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
 
Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  
 
Μία εκδοτική έκπληξη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 80 ετών από την εποποιία του 1940-41.
 
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις HISTORICAL QUEST ένα μοναδικό και σπάνιο στο είδος του βιβλίο με τίτλο: «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Η γνωστή συγγραφεύς και ερευνήτρια ναυτικής Ιστορίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου αναδεικνύει άγνωστα, εν πολλοίς, περιστατικά και πληροφορίες που θα γοητεύσουν τον αναγνώστη.  
 
Η ίδια δήλωσε ότι σε πολλά σημεία κατά τη συγγραφή ένιωθε τη καρδιά να σφίγγει καθώς μετέφερε λεπτομέρειες από την αγωνία, τον πόνο και το καρδιοχτύπι των ανθρώπων που πολεμούσαν τον εχθρό μέσα από τους «χαλύβδινους θηρευτές». Ενδιαφέρουσα πινελιά αποτελεί το χιούμορ το οποίο δεν απουσίαζε από τα πληρώματα εκείνες τις δύσκολες στιγμές.
 
Μια κατάδυση μνήμης και τιμής στην ηρωϊκή όσο και άγνωστη Ιστορία των ανθρώπων που πολέμησαν με το προβληματικό υλικό των γερασμένων υποβρυχίων μέρα- νύχτα εκτελώντας το καθήκον τους.  
 
Το βιβλίο προλογίζει ο Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Ραδίτσας ΠΝ, ενώ στο οπισθόφυλλο τιμούν με την γνώμη τους την έκδοση ο Αντιναύαρχος Γ. Δεμέστιχας ΠΝ Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, ο Χρίστος Βασιλόπουλος, Δημοσιογράφος / Εκδότης/ «Μηχανή του Χρόνου» και ο Θάνος Παπαδημητρόπουλος Πλωτάρχης (Ο) ΠΝ, Υπεύθυνος Ι.Α. Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.  
 
Στοιχεία Έκδοσης  
Τίτλος: Η Ζωή στα Ελληνικά Υποβρύχια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου  
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1940-41)  
Συγγραφέας: Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου  
Υπεύθυνος Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος  
Επιμέλεια Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος  
Σελίδες: 224, χαρτί chamois 85gr., 40 ασπρόμαυρες φωτογραφίες  
Αρχική Τιμή: 13,30 €  
Διαστάσεις: 14x20  
 
ISBN: 978-618-5088-65-1  
Έτος Έκδοσης: Αθήνα, Απρίλιος 2021  
Εκδόσεις: Historical Quest: Μαυρομιχάλη 51, Αθήνα, ΤΚ. 10680, τηλ. 210 2611832. 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Να τονίσουμε ότι η αγαπητή μας φίλη Κρίστυ είναι μια εξαιρετική συγγραφέας και ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας και διαχειρίστρια του πανέμορφου ιστολογίου ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: