23 Μαρτίου 2010

Οι Κινητοποιήσεις των ναυτικών ενάντια στη φορο - επέλαση.

Κάτω από τις έντονες αγωνιστικές πιέσεις των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, αλλά και την αγανάκτηση του συνόλου των ναυτεργατών για την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στο σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων από τους εφοπλιστές και την αντιλαϊκή πολιτική, επίθεση που συμπληρώθηκε με τη φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους, χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναγκάστηκε να πάρει απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα στην Εκτελεστική αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικο προς τις εφοπλιστικές Ενώσεις - κατά πάσα πιθανότητα σήμερα - ώστε σύμφωνα με τη ναυτεργατική νομοθεσία να κηρυχθεί απεργία σε 8 μέρες από την αποστολή του εξωδίκου.

Η Εκτελεστική συγκλήθηκε μετά από γραπτό αίτημα των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που έστειλαν στην ΠΝΟ στην περασμένη Παρασκευή, οπότε και ανακοινώθηκε το σφοδρό χτύπημα που δέχονται οι ναυτεργάτες στο βιοτικό τους επίπεδο με το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οπως προβλέπεται, καταργούνται οι διατάξεις 6 και 7 του άρθρου 9 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι οποίες καθόριζαν ότι ο συντελεστής φορολογίας του εισοδήματος για τους αξιωματικούς ήταν 3% και για το κατώτερο πλήρωμα 1%. Ετσι ληστεύει και τον ιδρώτα των ναυτεργατών όπως και συνολικά το πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα, όταν την ίδια στιγμή, αποδεικνύοντας πόσο βαθιά ταξική είναι η πολιτική της, αφήνει τους εφοπλιστές «ανέπαφους» να πλέουν σε «πελάγη» αμέτρητων προνομίων και κερδών ακόμα και εν μέσω κρίσης. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, της κερδοφορίας τους ότι οι εφοπλιστές Λάτσης και Νιάρχος φιγουράρουν στην κατάπτυστη λίστα των πλουσιότερων «Κροίσων» του κόσμου.

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τονίζουν ότι «με βάση το "Πρόγραμμα Σταθερότητας" της ΕΕ, η κυβέρνηση προωθεί την επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, των ναυτεργατών, των συνταξιούχων, υποβαθμίζοντας το βιοτικό μας επίπεδο». Επισημαίνουν ότι η βάρβαρη επίθεση, από την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των ναυτεργατών, για την κερδοφορία των εφοπλιστών, δε σταματάει στο φορολογικό, αλλά έχουν βάλει στα σχέδιά τους τη διάλυση του ΝΑΤ, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συνολικά τα ναυτεργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις. «Καλούμε τους ναυτεργάτες, υπογραμμίζουν, τους εργαζόμενους, την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία, τις εργατικές ενώσεις, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Κανένας ναυτεργάτης, εργάτης δεν πρέπει να λείψει από αυτόν τον αγώνα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, παρά μόνο της οργάνωσης των δυνάμεων και της σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική».

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πηγή: mediashipping.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: